Webbprojekt på gång - för e t t KTH

Publicerad 2017-08-28

Parallellt med omorganisationen av KTH:s skolorganisation, kommer KTH under hösten 2017 påbörja fyra större webbprojekt. I första hand berörs KTH:s Intranät, men även externa webbplatser kommer struktureras om. Man kommer även se över ansvars- och redaktionsorganisationen för att säkra handhavandet av webbarna. Projekten leds av medarbetare på UF/KOM (Universitetsförvaltningens kommunikationsavdelning) som arbetar i samarbete med ansvariga för skolornas webbar och kommunikation. Målet är att stärka webben som kanal och stärka arbetet i att skapa e t t KTH.

Webbprojekt på KTH 2017/2018

1) ETT intranät

Idag finns det flera intranät på KTH som har flera olika webbadresser (intra.kth.se, intra.ece.kth.se o.s.v. för varje skola). Projektet kommer resultera i att det endast kommer finnas en ingång till ett intranät. Från den gemensamma startsidan kommer man nå skolornas lokala sidor, där det endast ska finnas lokal skolinformation.

Projektledare: Auri Andersson

2) Externa webbplatserna

I den nya strukturen kommer man att sträva efter att skilja på organisation och verksamhet. En modell med regerlverk, anvisningar och verktyg ska tas fram för skolors och avdelningars webbar.

Projektledare: Robert Lawesson

3) Ansvarsorganisation

Det ska bli tydligt vem som är innehållsansvarig för vilken sida.

Projektledare: Kjell Carli

4) Redaktörsorganisation

Projektmål är bl.a. att tydliggöra redaktörsroller och klarlägga relationen mellan huvudansvariga och övriga redaktörer.

Projektledare: Sara Öhman