Sök stipendier för masters-, doktorand- och postdoktorala studier i USA och Kanada

Gäller läsåret 2018/2019

Publicerad 2017-08-25

Den 15 september är den sista ansökningsdagen för utlysta stipendier för masters-, doktorand- och postdoktorala studier i USA och Kanada läsåret 2018/2019. Utlysningen görs av Sverige-Amerika Stiftelsen.

Ansökningsformulär samt information om behörighetskrav finner du på Sverige-Amerika Stiftelsens webb: www.sweamfo.se

Om Sverige-Amerika Stiftelsens stipendier

Sverige-Amerika Stiftelsen möjliggör akademisk utbildning, forskning och praktik i USA och Kanada för talangfulla och motiverade studenter. När de återvänder till Sverige har de med sig spjutspetskompetens, internationella erfarenheter och kontakter av stort värde för svenskt näringsliv, samhällsliv och forskning.

Stiftelsen tackar!

Sverige-Amerika Stiftelsen tackar följande företag och organisationer för stipendiedonationer och ekonomiskt stöd till verksamheten:

Stipendiedonatorer 2017

Ingegerd och Viking Olov Björks stipendiefond, Stockholms Borgerskap Grosshandelssocietet, Tetra Laval, Lisbet Rausing och Peter Baldwin, Sten Westerberg, Familjen Mix Entreprenörsstiftelse.

Bidragsgivare 2017

Ingegerd och Viking Olov Björks stipendiefond, Lisbet Rausing och Peter Baldwin, Riksbankens Jubileumsfond, Stena AB, Stockholms Borgerskap Grosshandelssocietet, Tetra Laval, Jeanette och Harald Mix Stiftelse, Utbildningsdepartementet, Handelsbanken, Mannheimer Swartling (New York), Alfa Laval, samtliga styrelsemedlemmar.