Mikko Bromark, ny bibliotekarie

Publicerad 2017-02-13

Mikko började på enheten för Biblioteksservice och lärandestöd den 6 februari. Efter Bibliotekshögskolan har han jobbat på ett flertal olika bibliotek.

Biblioteksbakgrund

Jag kommer närmast ifrån Nordiska museets bibliotek där jag bland annat hade hand om förvärv av litteratur. Dessförinnan arbetade jag på Karolinska institutets universitetsbibliotek (KIB). På KIB var jag samordnare för en grupp som ansvarade för bibliotekens (Solna och Huddinge) offentliga miljöer. Uppdraget där var bland annat att utveckla attraktiva, tillgängliga och funktionella rum i biblioteket för olika typer av lärande och möten. Andra bibliotek som jag har jobbat på, sedan jag slutade på Bibliotekshögskolan i Borås år 2000, är bland andra Saltsjöbadens bibliotek, Röda Korsets högskolas bibliotek, Rinkeby bibliotek och Sveriges Kommuner och Landstings bibliotek.

För en användarcentrerad lärandemiljö

Jag tycker att det är väldigt kul att få arbeta på ett så fint bibliotek i en dynamisk och kreativ miljö med spännande ämnen. Jag vill vara med och bidra till en spännande utställnings- och programverksamhet där man kan bli inspirerad, nyfiken och stimulerad. Jag brinner också för frågor som rör användarvänlighet ur olika aspekter. Där användaren sätts i centrum. I samband med detta kan nämnas ett stort intresse för lärandemiljöer och hur dessa kan bli så attraktiva och funktionella som möjligt.

Utanför jobbet

Jag bor i Björkhagen tillsammans med min sambo och vår dotter som nyligen har fyllt två år. Jag är musikintresserad och är ständigt på jakt efter vinylskivor på nätet, på loppisar och i skivaffärer. Jag gillar också att springa och på senare tid har jag blivit väldigt förtjust i att cykla vart jag än ska.

Senaste filmen: Jag hinner så sällan gå på bio nuförtiden så jag nämner en TV-serie istället: Black Mirror.

Senaste lästa bok: Tennisspelarna av Lars Gustafsson