Charlotte Flodin; nytt miljöombud

Publicerad 2017-01-26

Charlotte Flodin heter ECE:s nya medarbetare som har miljöombudsrollen inskriven i sin arbetsbeskrivning på Vetenskapens Hus som utvecklingsledare i miljö och hållbar utveckling.

Nyanställd Utvecklingsledare i miljö och hållbar utveckling

Nu är jag en lycklig själ som nyanställd Utvecklingsledare i miljö och hållbar utveckling på Vetenskapens Hus, där rollen som miljöombud ingår. Innan detta inträffade så har jag bland annat arbetat för Metria där jag karterat markanvändningsförändring för ett större europeiskt projekt. Jag har även arbetat för Naturskyddsföreningen och varit delägare i Wake-Up Call Stockholm. Min akademiska bakgrund är tvärvetenskaplig med tyngdpunkt inom geografi/geovetenskap. Jag har studerat vid Stockholms universitet, där jag tog både min kandidat- och masterexamen. Under mina studier har jag fokuserat på miljö- och rättvisefrågor. Jag kan inte tänka mig något viktigare eller mer intressant område att förkovra mig i.

I rollen som miljöombud

Att få arbeta med miljöfrågan dagligen gör att det är kul att gå till jobbet och att motivationen finns där av sig själv. I rollen som miljöombud hoppas jag först och främst att komma in i rutinerna. I det längre loppet så hoppas jag kunna ta ECE-skolan och KTH ändå längre i sitt dagliga miljöarbete. Det som snurrar mest i mitt huvud för tillfället är att jag vill få miljöaspekten att integreras i alla delar av verksamheten. Att miljöaspekten genomsyrar samtliga anställdas beslut vad gäller allt från inköp till aktiviteter av olika slag, transporter och olika typer av projekt, investeringar och så vidare. Ett viktigt steg skulle vara att kika på den teknik som används och se hur vi byter ut och återvinner denna inom skolan. Ett annat viktigt projekt skulle vara att se över vilka livsmedel som premieras och hur matavfall hanteras. 

Min främsta utmaning blir att snabbt sätta mig in i alla uppgifter och att hålla mig till de 20 % som min miljöombudstjänst omfattar. Jag är väldigt tacksam och glad för min nya roll och är oerhört motiverad att ta mig an detta uppdrag.

Utanför jobbet

Helger och kvällar gör jag allt från att ta det lugnt i hemmet och laga god vegansk mat tillsammans med nära och kära, till att gå på spelningar, helst bluesig rock, spela Zelda/titta på serier med pojkvännen eller leta krukor och växter till de små ytor som finns kvar i våra fönster. 

Charlotte Flodin
Charlotte Flodin, utv.ledare miljö & hållbar utv 087909807
Till sidans topp