Alex Alexandersson - projektkommunikatör hos Teknik för lärande

Medarbetarpresentation

Publicerad 2017-09-07

Enheten Teknik för lärande har fått förstärkning av Alex, som både är pedagog och kommunikatör. Hon kommer bl.a. att jobba i MOOC-projekten och förvaltningen av Canvas.

Gör Alex bakgrund ECE till handsken?

Jag har en pedagogexamen med inriktning lärande i digitala miljöer. Utöver det har jag läst olika kurser, bland annat i projektledning, svenska, media, genusvetenskap och webbutveckling. Har tidigare arbetat på bland annat SU, umo.se, i olika projekt och med ideellt arbete. Jag har dessutom flera år inom vården bakom mig.

IKT-pedagog på högskolebibliotek med webb- och kommunikationsfokus

Nu senast kommer jag från Södertörns högskolebibliotek där jag arbetade som IKT-pedagog. Jag mötte lärare på högskolepedagogiska kurser och workshops, tog fram guider och stödmaterial för lärplattformen och annat lärandestöd. Jag skapade mycket redaktionellt innehåll för våra olika webbar och intranät och hade även rollen som webbsamordnare för biblioteket gentemot högskolan. Som samordnare för bibliotekets Redaktionsgrupp ansvarade jag för extern kommunikation till våra målgrupper i olika kanaler. Jag har arbetat mycket med sociala medier, värdegrundsarbete för webb, bemötande och inkluderande perspektiv (i digitala som fysiska miljöer).

Tillgänglighet är ett område jag särskilt brinner för. Jag har arbetat med bild, video, bloggar, sökoptimering, webbutveckling och användarstudier. Webb och kommunikation är mina fokusområden alltså.

Kommunicera MOOC och förvalta Canvas

Först: jätteroligt att vara på plats! Min roll här på KTH och ECE kommer vara mer inramad på just kommunikation, vilket jag tror blir väldigt bra. Tidigare har jag gjort mycket olika inom webb, vilket har varit givande såklart det med, och gett mig värdefull kunskap och erfarenhet. Nu har jag främst två tydliga områden att fokusera på; MOOC-satsningen och Canvas, när implementeringsprojektet övergår till att bli förvaltningsobjekt.

Jag ser fram emot att få bidra med min kunskap och erfarenhet då det gäller att marknadsföra och öka känndomen om både MOOC:s och de olika digitala lärverktygen och stödet som ECE erbjuder KTH:s lärare och anställda.

Trummande rymd- och arkitekturintresserad söker pingiskollegor

Jag bor med min katt Sally. När jag inte arbetar är det oftast något på gång. Jag spelar bordtennis i Korpen. På tidigare arbetsplats var vi ett gäng kollegor som spelade ihop på jobbet ungefär en gång i veckan. Jag söker nu med ”ljus och lykta” efter liknande här på KTH. Givetvis har jag redan gjort min ”research” och frågat runt om det finns pingisbord någonstans på campus att nyttja, men ännu inte fått någon riktig klarhet i hur jag ska gå vidare med det... Så vill du spela, mejla mig. Jag är duktig, men också väldigt snäll *skratt*.

Utöver sport så spelar jag trummor, älskar rymden och arkitektur och är speciellt förtjust i gamla industribyggnader, vattentorn och höghus. Jag är givetvis väldigt nyfiken på kärnreaktorn här som jag hört talas om men aldrig besökt. Reser jag så blir det till Berlin eller Köpenhamn.

Tips: Vuxenfritids på Söder

Jag gillar Ugglan Boule och Bar på Södermalm dit jag ofta går för att spela rundpingis. Kan beskrivas som en ”Fritidsgård för vuxna” under jord, där man förutom pingis kan spela, boule, dart, shufflebord och mycket annat kul. Jag spelar pingis, tar en öl och socialiserar med nya bekanta och gamla vänner. Rolig blandning av folk och toppat med sport- kan inte bli bättre!

Alex Alexandersson
Alex Alexandersson, pedagogisk utvecklare 087906580

Om ECE:s medarbetarpresentationer

Om ECE:s medarbetarpresentationer

Sedan hösten 2016 har alla nyanställda på ECE-skolan erbjudits att presentera sig själva för de nya kollegorna på ECE.

Till sidans topp