• Kommunikationen om Utvecklingsplanarbetet övergår till Canvas

• Ny chans att delta på ECE-dagen 6 april (deadline 31 mars)

• Nytt skyddsombud och ändrade skyddsområden

Publicerad 2017-03-24
    Elizabeth Keller blir nytt skyddsombud efter Sara Crutebo. Skyddsområdena för huvudskyddsombudet (HSKO) Karolina Karjalainen och skyddsombudet (SKO) Anders Robertsson har i samband med detta uppdaterats.

• Se rektors och prorektors presentation från 23/3 2017

Publicerad 2017-03-24
    Närmare 90 medarbetare hade samlats i Ångdomen för att lyssna på rektor Sigbritt Karlsson och prorektor Mikael Östling presentera sina tankar om KTH:s utmaningar och möjligheter.

• Delar av Teknikringen avstängda under arbetstid mellan mars 2017 och september 2018

Publicerad 2017-03-20
    Akademiska hus informerar om att delar av Teknikringen kommer vara avstängda på vardagar kl. 06.30-16.00 mellan perioden mars 2017 till september 2018, enligt nedan kartor.

• Ansök om sommarsemester 2017 och spara semester till 2018

Publicerad 2017-03-20
    HR informerar om att det är dags att ansöka om sommarsemester 2017, samt önskar spara semester till 2018.

• David Minguillo; ny bibliometrisk analytiker

Publicerad 2017-03-13
    Enheten för Publiceringens infrastruktur har fått förstärkning av en ny bibliometrisk analytiker, David Minguillo. David kommer senast från Chalmers tekniska högskola där han var ansvarig för bibliometri- och rankningsfrågor. På KTH ser han bland annat fram emot att bidra i arbetet med att bygga upp landets första centrum för bibliometri.

• Nyhetsbrev från Vetenskapens Hus: mars 2017

• Inbjudan till Canvas dröjer lite till

Publicerad 2017-03-09
    Enligt Projektgruppens (PG) tidigare angivna tidplan, skulle inbjudan till den digitala samarbetsplattformen Canvas komma under vecka 10. Denna inbjudan kommer dock komma senare, rimligen vecka 11-12. Du kan dock bekanta dig lite med hur Canvas ser ut redan nu genom att hitta den i din personliga meny, ladda ned appen och ansluta dig till kursen "Canvas at KTH".

• Arbetsmiljöplanen för 2017 är klar

• Ansök om stöd till miljöprojekt 2017

Publicerad 2017-03-09
    Skolorna på KTH kan söka finansiering eller delfinansiering om 15 000 kronor för miljö- och hållbarhetsprojekt 2017. Projektet ska vara inom miljöområdet på KTH och inom ramen för KTH:s hållbarhetsmål. Ansökan ska vara miljöombudet tillhanda senast den 18 april.

• ECE-student nominerad till årets IT-tjej

Publicerad 2017-03-08
    Sofie Borck Janeheim (som läser på det unika KTH-programmet som ger två examen; Civilingenjör och lärare) är en av de fyra från KTH som är nominerade av Microsoft att bli årets IT-tjej. Syftet är att lyfta fram en förebild för andra tjejer som idag inte tror att IT-branschen är en karriärväg för dem. Vinnaren utses den 15 mars på Universum Awards i Stockholm.

• Fredrik Lundell, ny enhetschef för Organisation och ledarskap

Publicerad 2017-03-08
    Fredrik Lundell är sen 1 mars 2017 chef för enheten för Organisation och ledarskap på Lärandeavdelningen. Sedan tidigare leder Fredrik en forskargrupp på Skolan för teknikvetenskap (SCI), vilket han kommer fortsätta med på halvtid.

• Program och schema till KTH SoTL 2017 är klart

Publicerad 2017-03-06
    KTH Scholarship of Teaching and Learning (KTH SoTL)är en KTH-intern utbildningskonferens som ECE-skolan arrangerar vartannat år. I år hålls den kostnadsfria konferensen den 16 mars i KTH Bibliotekets Campusbyggnad. All information om vad, av vem, och när har nu publicerats. Vår t.f. chef för Lärandeavdelningen, Martha Cleveland-Innes (avslutar dagen) är avslutande keynote och vår nye chef för den högskolepedagogiska verksamheten, Fredrik Lundell är moderator. Men av de övriga 30-talet presentatörer, tillhör närmare dussinet andra ECE-kollegor. Sista anmälningdag är 13 mars (ingen konferensavgift).

• Rektor och prorektor besöker ECE

• Skolchefsbeslut om tillfälliga chefsuppdrag

Publicerad 2017-03-03
    För att Britt-Marie Bergman (chef för Administrativa avdelningen) tillfälligt ska kunna stärka ekonomifunktionen på ECE, har personalansvaret omfördelats för olika funktioner på administrativa avdelningen från och med 1 mars 2017.

• ECE-nytt mars 2017

Publicerad 2017-03-01
    Håll dig uppdaterad! Läs senaste ECE-nytt, ett nyhetsbrev för medarbetare på ECE-skolan om skolans verksamhet. Sprids via info@ece.kth.se i början på varje månad (med uppehåll juli och augusti).

• Handlingsplan för Utvecklingsplanarbetet på gång

Publicerad 2017-03-01
    Projektgruppen för Utvecklingsplanarbetet (PG) som leds av Elisabeth Mannerfeldt har påbörjat sitt arbete med en första handlingsplan för ECE-skolans arbete med Utvecklingsplan 2018-23. För närvarande ligger fokus på att skapa förutsättningar för delaktighet genom att planera ECE-dagen och få till en digital plattform för samarbetet.

• Ny enhetschef för KTH:s högskolepedagogiska verksamhet

Publicerad 2017-02-28
    Från och med den 1 mars 2017 får den högskolepedagogiska verksamheten på ECE:s lärandeavdelning en ny enhetschef. Fredrik Lundell kommer leda enheten för Organisation och ledarskap på halvtid, samtidigt som han kommer forska på Skolan för kommunikation och datateknik (CSC).

• Från en konferens om evidensbaserad undervisning: ResearchED i Haninge

Publicerad 2017-02-28
    KTH genom ECE-skolan sponsrade en internationell skolforskningskonferens arrangerad av den lärardrivna organisationen ResearchED, Haninge kommun och Tyresö kommun, öppen för alla som är intresserad av skolutveckling. Konferensen hölls den 4 februari på Fredrika Bremergymnasiet. ECE hade ett 15-tal deltagare utöver vår affilierade lektor Eva Hartell som agerade både medarrangör som presentatör. Marcus Lithander, verksam på Teknik för lärandeenheten som kursdesigner och pedagogisk utvecklare, delar med sig av sina intryck från dagen.