• Workhack - Arbetsmiljö, stress och effektivitet på jobbet

Publicerad 2017-05-19
    Sveriges Ingenjörer hade bjudit in till en direktsänd presentation den 15 maj 2017 kl. 11.45 om arbetsmiljö, stress och effektivitet på jobbet - Workhack. Nedan manual tar bl.a. upp ämnen som stress, mejlhantering, metoder och sömn.

• Skolchefsbeslut om PA för Tekniklärarprogrammet

Publicerad 2017-05-17
    Sandra Tibbelin utses till programansvarig (PA) för Tekniklärarprogrammet (TL)

• Skolchefsbeslut om PA för Kompletterande utbildning för utländska arkitekter och ingenjörer

Publicerad 2017-05-17
    KTH har fått i uppdrag att planera för, bygga upp och samordna en kompletterande utbildning för utländska arkitekter (KUAUT) och ingenjörer (KUIUT) med avslutad utländsk utbildning. Utbildningarna kommer också ges på Chalmers (både arkitekter och ingenjörer), Lunds universitet, Luleå tekniska universitet och Karlstads universitet. Björn Kjellgren har enligt skolchefsbeslut på ECE utsetts till programansvarig (PA) för båda programmen, som startar vårterminen 2018.

• Sverige-Amerika Stiftelsen utlyser stipendier för masters-, doktorand- och postdoktorala studier i U

Publicerad 2017-05-17
    Sverige-Amerika Stiftelsen möjliggör akademisk utbildning, forskning och praktik i USA och Kanada för talangfulla och motiverade studenter. När de återvänder tillSverige har de med sig spjutspetskompetens, internationella erfarenheter och kontakter av stort värde för svenskt näringsliv, samhällsliv och forskning.

• Hearing om översynen av skolorganisationen 14 juni

Publicerad 2017-05-17
    Välkomna på hearing med rektor, prorektor samt sammankallande för arbetsgrupperna. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor om översynen och den fortsatta processen.

• Välkomna på ECE pub 1 juni

• Filmer från ECE-dagen 6 april nu i Canvas

Publicerad 2017-05-12
    Nu ligger de filmade presentationerna från ECE-dagen 6 april i Canvas. Du hittar dem antingen via menyn Announcements, Discussions eller Modules. Om du vill se powerpointbilderna som presentatörerna visar, får du öppna upp powerpointen från ECE-dagen 6 april (ligger i anslutning till filmerna) och titta på dem samtidigt som du lyssnar till/tittar på filmen.

• ECE-nytt maj 2017

Publicerad 2017-05-09
    Håll dig uppdaterad! Läs senaste ECE-nytt, ett nyhetsbrev för medarbetare på ECE-skolan om skolans verksamhet. Sprids via info@ece.kth.se i början på varje månad (med uppehåll juli och augusti).

• Studentreflektioner efter CanvasCon Scandinavia 2017 på KTH

Publicerad 2017-05-03
    Den 27 april var KTH genom ECE värd för CanvasCon Scandinavia 2017. En fullsatt hörsal i Q1 med både existerande som potentiella användare både från KTH och tillresta från andra universitet i Norden, fick nätverka, ta del av både konkreta användartips och bl.a. KTH:s erfarenheter från implementeringsprocessen av Canvas som lärplattform. Läs nedan om några tankar från tre studenter som deltog på konferensen.

• Reflektioner från det Högre seminariet 28 april

Publicerad 2017-05-03
    Det högre seminariet fredagen den 28 april, hade två sessioner. Under den första halvtimmen presenterade en av våra doktorer och tillika studierektor på KTH Biblioteket, Göran Hamrin, sin praktiknära forskning ”Lifting information literacy in Ergonomics”. Därefter presenterade doktor Remke Klapwijk, inbjuden från nederländska Science Hub på Delft University of Technology, hur man kunde använda Design Thinking-metoden redan på grundskolebarn. Läs nedan Sofies reflektioner från seminariet.

• Martina Kotar; ny bibliotekarie

Publicerad 2017-05-02
    KTH Bibliotekets enhet Biblioteksservice och lärandestöd har sedan den 20 februari 2017 fått förstärkning i Martina Kotar. Martina har utöver en biblioteksexamen konstvetenskaplig bakgrund och jobbat på Karolinska Institutets och Umeås universitetsbibliotek.

• Utvecklingsplanarbetet efter ECE-dagen 6 april

Publicerad 2017-04-27
    Stort tack till alla som deltog på ECE-dagen den 6 april! Vi har fått många positiva kommentarer efter så det känns verkligen kul! Om du har synpunkter eller förslag på vad som skulle kunna göras bättre till nästa gång, kan du göra det i diskussionstråden i Canvas som heter "Om ECE-dagen - istället för enkät". Här kommer lite information om hur fortsättningen med arbetet är planerad.

• Stegtävling som räddar liv

Publicerad 2017-04-21
    Vårens hälsosatsning är här, och når vi tillsammans det uppsatta målet för hälsopoäng löser vi ut en donation från vår samarbetspartner StaffInMotion som går till Hjärt-Lungfonden. Se därför till att få med så många av dina kollegor som möjligt i steg- och aktivitetstävlingen som pågår mellan 1 maj-4 juni!

• Rätt länkar till JML-infon på intranätet

Publicerad 2017-04-12
    I mejlet från info@ece.kth.se som skickades ut den 11 april, var det länkar som inte fungerade som de skulle.

• KTH-växel informerar inför påskhelgen

Publicerad 2017-04-11
    Inför påskledigheten vill KTH-växel påminna om några enkla kommunikationsåtgärder du kan bidra med för att KTH-växel ska kunna ge så bra service som möjligt, både till dina KTH-kollegor och externa parter.

• Organisationsschemat uppdaterat, version 2017-04-04

• ECE-nytt april 2017

Publicerad 2017-04-10

• KTHB:s verksamhetsplan för 2017